Hembygdsgården finns tack vare Ester Norrbom

Bankebergs Mellangård blev Vikingstad hembygdsgård

Häradsdomaren Anders Petter Nilsson hade 6 egna barn och ett barn i äktenskap nr 2. Hans söner Albin och Filip drev jordbruket vidare men efter deras död fanns det ingen som ville ta över. Albin avled 1969 och då ärvdes gården av hans syster Ester. Esters (gift Norrbom) önskan var att gården skulle få övertas av hembygdsföreningen. Det kom dock att dröja ända till 1976 innan all formalia var klar. Kanske berodde det på kommunsammanslagningen mellan Norra Valkebo kommun och Linköpings kommun att inget hände mellan 1969 och 1976.

Vikingstad hembygdsförening står i stor tacksamhetskuld till Ester som överlät gården till oss.

Tack vare Hyltinge Hembygdsförening kan vi nu presentera ytterligare ett par bilder på Ester från hennes tid som lärare resp pensionär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *